dinsdag 12 mei 2015

Veiligheidsmonitor binnenstad 's-Hertogenbosch


De Binnenstad is nog steeds de minst veilige wijk van de gemeente. Dit is een quote  uit de Veiligheidsmonitor 2014, in april 2015 gepubliceerd door de gemeente 's-Hertogenbosch. Dit heeft te maken met de centrumfunctie van de binnenstad.


Over het algemeen worden wijken steeds veiliger, alleen dat lukt niet in de binnenstad. Weliswaar wordt gesteld dat er ten opzichte van de eerdere monitor in 2008 een verbetering is geconstateerd van 2,6 %. Helaas voldoet de veiligheid nog steeds niet aan de ambitie die het vorige college zich had gesteld, nl. een minimale veiligheid van 18,4. De binnenstad bungelt onderaan in de statistiek op nummer 17. Hierbij is nummer 1 zeer onveilig en nummer 25 zeer veilig. Er zijn overigens ook zeer veilige wijken, te weten Engelen, Empel en De Groote Wielen.
Het zal niemand verbazen dat het aantal geweldsincidenten het hoogst in de binnenstad is. Bijna zestig procent van alle geweldsincidenten in het centrum van ’s-Hertogenbosch (binnenstad centrum en binnenstad Oost) vond plaats tijdens de uitgaansuren. Het verkeer speelt daar ook een rol in.

Wat de plannen zijn om het percentage naar een aanvaardbaar niveau te krijgen, is niet bekend.
 
 


Link naar Veiligheidsmonitor 2014.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten