donderdag 14 mei 2015

30 km zones: Vraag aandacht op 10 en 17 juni 2015


Binnenstad 30 km zone
Te hard rijdende auto's en motoren is een veel gehoord probleem in de binnenstad, waar de BLB al heel vaak aandacht voor heeft gevraagd bij de gemeente 's-Hertogenbosch en politie.

Actiedagen  woensdagen 10 en 17 juni 2015
Om extra aandacht voor de verkeersveiligheid én voor spelende kinderen in de wijk te vragen, zijn er landelijk in 2015 twee actiedagen georganiseerd te weten:

·         woensdag 10 juni 2015 is er de Nationale Buitenspeeldag.    http://www.buitenspeeldag.nl

·         woensdag 17 juni 2015 is de Brabantse Actiedag voor Nul verkeersdoden in Brabant   http://www.nulverkeersdodenbrabant.nl/actiedag-17-juni-2015/

Beide dagen zijn zeer geschikt om extra aandacht te vragen voor verkeersveiligheid in onze binnenstad. De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft enkele buurtpakketten besteld bij Veilig Verkeer Nederland. Zo’n buurtpakket helpt om te hard rijders erop  te wijzen dat 30 km echt de maximumsnelheid is in de binnenstad. Het buurtpakket bestaat onder andere uit 30 km stickers, raamposters en spandoeken.

 De BLB/wijkraad heeft voor binnenstadsbewoners een pakket besteld bij de gemeente. Als je materiaal wil ontvangen, laat een bericht achter op dit Facebook account van de BLB. Voor de BLB is het de eerste keer dat we een dergelijk pakket bestellen en wij hopen op grote respons bij onze mede binnenstadsbewoners.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten